Monday, May 01, 2006

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του 1ου BURNT FESTIVAL

Day One – ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ

Τελετή Έναρξης: VESLEMES

Εν είδει aftermath από το live του στο ΜΜΘ λίγες μέρες πριν, ο VESLEMES -τραγουδοποιός με laptop που παράγει pop κατά βάση τραγούδια εξίσου avant-garde ως άκουσμα όσο και οικεία- θα πραγματοποιήσει ένα σφιχτό live-set, το οποίο για το πρωτόκολλο και μόνο, θα χαρακτηριστεί ‘τελετή έναρξης’.

ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ

Μια κιθάρα, μια φυσαρμόνικα, μια φωνή. Ο Αδαμάντιος Διαμαντίδης, κιθαρίστας του Ρελαντί, ξεδιπλώνει, χωρίς αναστολές, τα πιο εσωτερικά τραγούδια του, από το επικείμενο project με τίτλο Μητέρα Φάλαινα Τυφλή. Με μια τολμηρή ακροβασία μεταξύ του folk rock του Mike Scott και των Waterboys, του Θανάση Παπακωνσταντίνου και των Λαϊκεδέλικα, αλλά και των πιο μελωδικά μυσταγωγικών στιγμών των Tool και των U2, ο Α.Δ. εξερευνεί την ακουστική πλευρά μιας αλληλουχίας ηλεκτρισμένων κραυγών, σε γλώσσα και διάλεκτο οικεία και γηγενή.

ΣΤΕΛΛΑ ΡΑΜΦΟΥ

Το γεγονός ότι η πρώτη ζωντανή της εμφάνιση ήταν το support act στη Sapila Thanatou, λέει πολλά πράγματα για τον τσαμπουκά και τις αντοχές της μικρής αυτής τραγουδοποιού. Με θεματολογία που καλύπτει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα, από τις διαφημίσεις ζυμαρικών («Tricolore, ήρθαν τα νέα ζυμαρικά...») και ηλεκτρικών συσκευών («η σκούπα Φίλιψ ρουφάει τη σκόνη...») μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες («γαμώ τον εθελοντισμό σας...») και τα ανυπεράσπιστα πλάσματα της φύσης («τι ωραία που’ναι τα μυρμηγκάκια...»), η Στέλλα Ράμφου, πρόκειται –σύμφωνα με πολλούς- για το πιο πολυαναμενόμενο όνομα του φεστιβάλ.

ΔΡ. ΦΡΥΟΒΟΛΟΣ ΧΑΡΟΥΠΗΣ & ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΑΓΚΡΑ ΠΕΡΛΟΝ

Έχουν πουλήσει εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον πλανήτη και κανένα στην Ελλάδα. Έχουν εμφανιστεί σε κατάμεστα στάδια συγκλονίζοντας με τις ανελέητες ερμηνείες τους. Έχουν επηρεάσει, οριοθετήσει και γαλουχήσει γενιές γενεών με τη μουσική τους. Με δισκογραφία που σε όγκο ξεπερνάει ολόκληρη την ελληνική παραγωγή των τελευταίων δεκαετιών (τρεις φορές). Τραγουδούν σε 17 γλώσσες. Και μετά από αναμονή αιώνων, ο Δρ. Φρυόβολος Χαρούπης μαζί με τον Μάριο Φουαγκρά Περλόν σε μία μοναδική (πρώτη και τελευταία) εμφάνιση στην Αθήνα, θα ξετυλίξουν μικρά αλλά ανεκτίμητα δείγματα παλιρροιακής μπαλάντας, νέου τσουνάμι και συγκαταβατικού ροκ! Σας αξίζουν!

[ περισσότερα για το Δρα. Χαρούπη και το Μ.Φ.Περλόν μπορείτε να μάθετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση
www.alltogethernow.gr/souxe.htm ]

Ειδική Εμφάνιση: ΤΑΟ ΚΡΑΟ

Το ‘θηρίο της αθηναϊκής avant-garde’ (sic) Θου Ζου και ο μέχρι πρότινος έντεχνος Κου Ζου ενώνουν τις τραγουδοποιητικές δυνάμεις τους, προκειμένου να μελοποιήσουν ποίηση-ανώτερη τέχνη by Nikos Doulos, εμπνευσμένη από λαϊκές μούσες όπως η Πέγκυ Ζήνα, η Έφη Σαρρή και η Γιώργος Μαζωνάκης. Μια ειδική εμφάνιση ιδιαίτερα φορτισμένη με το κλίμα της χρυσής εποχής των μπουάτ και των κνατ, και ταυτόχρονα απόλυτα συγχρονισμένη με τις νέες στάσεις της μόδας.

Day Two – ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ

ΒΑΣΙΚ

Τι ιστορίες μπορεί να ξεπροβάλλουν μέσα από ένα μαύρο βαρύ βαλιτσάκι; Μπορεί η μελωδία ενός ακορντεόν να θυμίζει metal μπαλάντα; Θα μπορούσε να εκφράσει τη θλίψη μιας μελαγχολικής ειρωνείας; Η Βάσικ, κατά κόσμον Βάσω Μιχαηλίδου από τη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιεί το ακορντεόν της με απρόσμενο αλλά λυρικό τρόπο, συνοδεύοντας την σπαρακτική της φωνή και υφαίνοντας μελωδίες και τραγούδια επηρεασμένα από τα αγαπημένα της ακούσματα: το Heavy Metal, τη σκοτεινή πλευρά του λυρικού τραγουδιού (Dark Wave), καθώς και τη δυτική μεσαιωνική μουσική του 14-15ου αιώνα.

BOLEK & LOLEK

Οι Bolek & Lolek είναι ο Γιάννης Αναγνωστάτος (drums, ακορντεόν, φωνή) και ο Αλέξανδρος Ηλιάκης (κιθάρα, μπάσο, φωνή) και οι ίδιοι παρουσιάζουν τη δουλειά τους ως «ενορχηστρωμένη μουσική δύο τρουβαδούρων που γνωρίστηκαν σ’ένα lounge café το καλοκαίρι του 2001».

PALINDROME

‘...A wakeful night spent in thoughts welcomes sweet light on board…Your home remains an outlet for my childish fears…wake from your sleep curtains have been drawn ’cause I came into the throne…’. Ο Palindrome (μία εκ των δύο κιθαριστικών μονάδων των Modrec) με δικά του λόγια (και δανεική κιθάρα)...

SPECTRALFIRE

Η έτερη έγχορδοθορυβική μηχανή των Modrec παρουσιάζει ένα άγρυπνο, μεταμεσονύχτιο φασματικό και ηχητικό ρομάντσο για κιθάρα, φωνή και άλλα χαριτωμένα όργανα, ταυτόχρονα και μη.

ΜΟΝΙΚΑ

Έπειτα από συνεργασίες με συγκροτήματα της εγχώριας pop σκηνής (Relevant Box, My Wet Calvin, Cloudscape, Μέντα), η Μόνικα Χριστοδούλου -πρώην μέλος των Serpentine (κιθάρα, φωνητικά)- ηχογραφεί στο σπίτι της τα δικά της τραγούδια. Αρχικώς γραμμένα με μια κιθάρα ή ένα πιάνο, εμπλουτίζονται με επάλληλα στρώματα φωνητικών και σαξοφωνικές ορχήστρες. Αρκετό καιρό μετά την τελευταία φορά που βρέθηκε επί σκηνής, καλείται να παρουσιάσει το υλικό της στην πιο λιτή του μορφή.

ΤΗΕ ΒΟΥ

Ο The Boy κινείται στην παράδοση των αμερικανών τραγουδοποιών (όπως ας πούμε ο Bruce Springsteen, ο Lou Reed, o Leonard Cohen, άντε και ο Johnny Cash). Χρησιμοποιώντας το πιάνο σαν μοναδικό όργανο-όπλο, θα παρουσιάσει υλικό από το προσωπικό του (επερχόμενο) άλμπουμ ’50 God damned songs’.


Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.00 και η είσοδος είναι 9 εβρό (για κάθε μέρα) & 15 εβρό (ενιαίο εισιτήριο και για τις δύο μέρες).



Μικρό Μουσικό Θέατρο, Βεϊκου 33, Κουκάκι (στάση μετρό Συγγρού Φιξ), τηλ.2109245644
www.smallmusictheatre.gr

Burnt Productions, www.myspace.com/kamenidis

2 Comments:

Blogger Фе́ммe скатале said...

Συγκινημένη ώς τα φουστάνια μου

12:14 AM  
Blogger Κοκκινος Ζωολογικος Κηπος said...

Παρομοίως...

1:42 AM  

Post a Comment

<< Home