Monday, May 01, 2006

1o BURNT FESTIVAL @ Small Music Theatre

Το πρώτο πραγματικό φεστιβάλ για νέους τραγουδοποιούς είναι γεγονός!

Αρκετά μακριά (δυστυχώς) από τις κρατικές επιχορηγήσεις, τις τηλεοπτικές ζωοπανήγυρεις και λοιπές πολιτιστικές επιχωματώσεις, το Μικρό Μουσικό Θέατρο σε συνεργασία με μια δημιουργική ομάδα περιπλανώμενων μουσικό(εκ)φυλων που μέχρι τώρα προφυλάσσεται κάτω από την επωνυμία Burnt Productions, προσφέρει στέγη (και ίσως τροφή) σε νέους τραγουδοποιούς του εγχώριου αντίσκηνου (για σκηνή ούτε λόγος...) σε μια ύστατη προσπάθεια αναβίωσης -ή και νεκρανάστασης- της ατμόσφαιρας των παλιών προπασοκικών μπουάτ και της γνήσιας τραγουδιστικής έκφρασης.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ χωρίζεται χονδροειδώς σε δύο θεματικές βραδιές τύπου ‘ελληνικός στίχος’ και ‘ξένος στίχος’ –με αυτή τη συγκεκριμένη σειρά. Την πρώτη μέρα, θα είναι σε θέση να διαπιστώσει κανείς πως κάθε άλλο παρά άσχημα πορεύεται το ελληνικό τραγούδι. Τη δεύτερη μέρα, νέα (και όμορφα) παιδιά θα εκφράσουν αποφορτισμένοι από τα συλλογικά project στα οποία είναι γαντζωμένοι (οι περισσότεροι), τις πιο προσωπικές τους δημιουργίες.

Τα στοιχεία που συνδέουν ως κοινός τόπος (πέρα από ...τον ίδιο τον τόπο) τις δύο βραδιές του φεστιβάλ είναι ο αυθόρμητος χαρακτήρας του, η εγγύηση (εκ μέρους των διοργανωτών) για εξάλειψη μέχρι και της τελευταίας σταγόνας καθωσπρεπισμού και φυσικά ...η πολύπαθη αυτή μουσική φόρμα που οι επιστήμονες αποκαλούν ‘τραγούδι’. Η συνεχής (κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ) μεταπήδηση από το χαβαλέ στο σοβαρό και από το σοβαρό στο σοβαροφανές (δηλαδή ξανά τροφή για χαβαλέ) ίσως βοηθήσει ώστε να υπερνικήσει όλων (ως κοινή συνισταμένη) η λυτρωτική ελαφρότητα που κάνει πάντα τα πράγματα να φαίνονται πιο απλά και πιο όμορφα και –γιατί όχι βρε αδερφέ;- πιο καθημερινά...

Αναλυτικά το πρόγραμμα σε επερχόμενο post.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home